måndag 23 november 2009

Road to happiness – under constuction. Om arbetsmiljö-lönesamtal och kursplaner.


SÅ HÄR SER DEN UT - PÄRMEN!

Barn - och skolförvaltningens vägledning i arbetsmiljöarbetet. Visst har ni sett den förut? Om inte fråga efter den på din skola! Rektor har den. I pärmen hittar man information, blanketter, rutiner när det gäller tillbud och olyckor, brandskydd, arbetsskada, rehabilitering . Kommunens samverkansavtal, och ett årshjul med rutinbeskrivning mm

Så här ser årshjulet ut!


Just nu i slutet av november ska alla UPPFÖLJNINGSDIALOGER vara genomförda, för de lärare som önskat detta och rektorerna ska börja planera och inleda årets LÖNESAMTAL. Dessa ska vara genomförda innan december månads utgång.

Inför ditt lönesamtal ska du läsa de fastställda lönekriterierna. Om du inte har dessa ska du vända dig till rektor eller ditt LR- ombud på skolan. Lönekritererna ÄR omfattande, men försök att ge så många konkreta exemplel på hur just du arbetar. Tänk igenom vad som har förändrats i din arbetssituation under det senaste året. Presterar du bättre, har dina arbetsuppgifter förändrats eller har dina personliga kvalifiationer förbättras? I så fall ska det synas i ditt lönekuvert. I LR:s broschyr " Lönesamtalet" finns många tips och råd. Den hittar du på http://www.lr.se/ - gå in på webbshopen under "Trycksaker" - tanka hem och läs!
Road to happiness - under construction, står det på skolans arbetsmiljöpärm. Vägen är krokig och smal. Säkert gruppig också. Det är dags att få den körbar! Ett stort och viktigt vertyg till en bra arbetsmiljö för lärarna är att få till stånd ett bra avtal! Läs Sundsvalls tidning! Där vi kommunombud i regionen skriver: LITA PÅ LÄRARNA!
Ha en bra arbetsvecka!
Solveig Nygård, kommunombud
PS
Idag, den 23 november, inleds den tredje och sista remissomgången på Skolverkets kursplaneutkast för grundskolan.Utkasten till kursplaner i de olika ämnena finns att läsa på Skolverkets hemsida, www.skolverket.se/skola2011 . Detta ligger där fram till den 30 november.Det slutliga förslaget på ny läroplan med kursplaner för grundskolan ska enligt tidplanen vara klar den 21/12 2009.Ta chansen att tycka till om förslagen genom att gå in på hemsidan och läsa utkasten och därefter utnyttja möjligheten att via ett enkätverktyg lämna dina synpunkter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar